Stan Bouman Photography

Kerkenstraat 4
7064 BH Silvolde

Telefoon: 06 20 79 50 08

 

Website: www.stanbouman.com

Als fotograaf denk ik in beelden en gebruik ik liever beelden om te communiceren dan woorden. Het op papier zetten van deze bio is dan ook geen gemakkelijke klus geweest en ik ben blij dat het nu klaar is zodat ik verder kan met het fotograferen, want dat geeft mij het beste gevoel.

Fotografie zit in mijn bloed en ik denk en leef in beelden. Beelden die ik vastleg met mijn camera. Ik durf eigenlijk niet te vertellen hoeveel camera’s en foto toebehoren ik de afgelopen jaren heb gekocht, maar neemt u van mij aan dat het behoorlijk in de papieren is gelopen. Als gepassioneerd fotograaf is alleen het beste goed genoeg. Iedere dag ben ik met fotografie bezig, of ik nu wil of niet. Als ik buiten loop, dan zie ik allerlei mooie shots die ik eigenlijk allemaal wel digitaal wil vastleggen en ik baal er soms van dat ik dan net niet mijn camera bij de hand heb. It’s all about emotion!

Eigenlijk lijkt het zo gemakkelijk. Veel mensen hebben tegenwoordig een digitale camera of een smart phone met een camera erin. U richt de camera op een onderwerp, drukt op de knop en klaar is Kees.Stan Bouwman

Allemaal mooi, leuk en aardig, maar hoe zit het met de belichting, hoe zit het de beeldopbouw en hoe zit het met de kleuren. Aha, ja daar denken de meeste mensen niet bij na, maar professionals zoals ik staan er mee op en gaan ermee naar bed.

Het oog van de fotograaf achter de camera maakt het verschil. De vakfotograaf weet precies op het juiste moment het plaatje vast te leggen, precies in de juiste verhouding, precies met de juiste emotie. Vooral die emotie is belangrijk en via de emotie krijgen de beelden ineens veel meer kracht. Die emotie is precies datgene wat ik in mijn foto’s vastleg voor mijn opdrachtgevers.

Veel mensen kennen mij van de landschapsfotografie en van Meteoconsult. Mijn foto’s zijn keer op keer getoond in de weerberichten van RTL4 en TV Gelderland.

Doch was dit maar het begin,

Ik heb het genoegen gehad om meerdere nominaties te mogen ontvangen bij o.a. National Geographic en Grasduinen. Daarnaast kan ik ook melden dat ik meerdere fotowedstrijden heb gewonnen. Voor een totaaloverzicht verwijs ik u graag naar DEZE LINK Na het ontvangen van de nominaties en het winnen van de prijzen heb ik de smaak goed te pakken gekregen en ben ik beroepsmatig met fotografie aan de slag gegaan. Ik ben mij daarbij gaan toeleggen op bedrijfsfotografie, landschapsfotografie, concertfotografie, evenementen en interieurfotografie.
Op deze website ziet u tal van voorbeelden. Kijkt u rustig even rond.

(Ik fotografeer geen bruiloften, particuliere familie en kinderportretten.)

Veel plezier bij het bekijken van mijn foto’s.

Voor een prijsopgave kunt u gebruik maken van het contactformulier of via s.bouman@hetnet.nl

(Op alle foto’s die op deze site worden getoond rust copyright. Op basis van de Auteurswet 1912 dient u vooraf aan ieder gebruik schriftelijke toestemming van mij te hebben.
Op leveringen van mijn fotowerk zijn de algemene voorwaarden van de Fotografen Federatie van toepassing.